На минулих вихідних зібрались половити плотву на вищезгаданому другому(старому) бережанському ставку. Приїжджаємо з великою надією отримати задоволення від спілкування з природою і натикаємось на табличку приблизно такого змісту:"Бережанське відділення УТМР. Без наявності членського квитка ловля риби заборонена". А ще тиждень тому ловили і ніхто нічого не казав! Трохи далі за табличкою зустрічаємо двох хлопців, які змотують вудочки, кажуть прийшли також відпочити на ставок(все в межах правил - по одній поплавочній вудочці з одним гачком на душу, так само як і в нас), не встигли розмотатись, як підкатує моторка з представниками УТМР, які наказали змотатись, або випишуть штраф! Прийшлось і нам розвертатись на 180 градусів. Але поряд з гнівом через зіпсований відпочинок виникло кілька, на мій погляд резонних запитань! По-перше, чи має право УТМР на підконтрольній водоймі повністю заборонити не-членам лов риби? На скільки я знаю у Львівській області на УТРМ-івських водоймах для не-членів існує певна оплата рибалки, але ж не тотальна заборона!!!

І по-друге, чи має таки право УТМР накладати штрафи за порушення умов лову риби на підконтрольних їм водоймах?? Мені здавалось, що такі повноваження має тільки державна рибінспекція!!!
Наперед дякую тим, хто допоможе докопатись до істини в цих питаннях!